Стражите и молите се Богу да не паднете у  напаст;јер је дух срчан,али      је тело слабo (Мт. 26,41; Мр. 14,3 )  

 

 

Google Translator

Претраживач

Задње додане фотографије

 

Сретен Божић

 

   

Живи у Горњој Орловици код Љубовије.Рођен је у Лозници 17.јануара 1988.године од оца Синише и мајке Митре,има млађу сестру Светлану.Основну школу,,Доситеј Обрадовић"у своме мјесту завршио је са одличним успјехом.По својој сопственој жељи хтио је да упише Богословију.И 2003 године по препоруци јереја Душана Алексића и по благослову епископа шабачког Лаврентија уписује се у богословију Св.Петра Цетињског на Цетињу.Дипломирао на Православном Богословском факултету у Београду.

 

 

АНЂЕЛКО БОРИЧИЋ

     

     Рођен је 02.12.1988.године у Подгорици од оца Миодрага и мајке Славице.Прве четри године Основне школе завршио је у О.Ш.,,Саво Пејановић" а од петог разреда учи у О.Ш,,.Марко Миљанов Поповић"такође у Подгорици гдје је полуматурирао.По благослову јереја Бранка Тапушковића и својих родитеља уписује богословију у Цетињу.Као мали изразио је склоност ка поезији и ликовној умјетности.Повремено се бави сликарством и пише како родољубиву тако и мисаону и љубавну поезију.Добитник је Прве митрополитове награде за Светосавски темат на тему:,,СПЦ у НДХ 1941-1945" Благословом митрополита Амфилохија одлази на духовну академију у Петровграду на којој успјешно дипломира и након чега се и жени.

Рукоположен је у чин презвитера 31.10.2010 г.Г

            СИНИША БУВАЧ

   

 Рођен је 16.септембра 1988 године у Пули од оца Миленка и мајке Гордане.Данас живи у Бијелој општина Херцег Нови.Прије уписане Богословије тренирао је карате.По благослову архиепископа Цетињског и митрополита Црногорско-приморског господина Амфилохија(Радовића)уписује Богословију. Ученик је дванаесте генерације Српске Православне Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу. У свештенички чин рукоположио га је епископ нишки др Јован (Пурић). Парох је у Темској епархија нишка. Апсолвент је богословског факултета у Фочи.

 

ВУКОТА ВИШЊЕВАЦ

   

Рођен 07.04.1988 у Калиновику од оца Зорана и мајке Милене.Основну школу завршава у родном мјесту а затим по благослову високо преосвећеног митрополита дабробосанског Николајауписује Цетињску богословију. Дипломирао на Православном Богословском факултету у Фочи.

ИГОР ГРАЦУН

  

Од оца Вида и мајке Верице ,живи у Бечићима поред Будве.

Вида Ивова Грацуна је Бог по четврти пут наградио сином.Игор најмлађи син родио се 02.фебруара 1988.г.на Цетињу.По Божијем промислу ,послије завршене осмогодишње школе у Будви(О.Ш Стефан Митров Љубиша,уписује Српску Православну Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу. Благословом архиепископа Цетињског и митрополита Црногорско-приморског г.Амфилохија( Радовића) уписује богословски факултет у Београду

 

 

НЕМАЊА ДАЧЕВИЋ

    

 Рођен у Горажду 8 септемра 1988 године од оца Новице и мајке Мирјане.После завршене основне школе у Чајничу уписује Богословију као клирик Дабробосанске митрополије.Дипломирао на Православном Богословском факултету у Фочи.

 

МИЛОВАН ДЕРЕТА

  

Рођен 20.септембра 1988.године у Београду(Савски Венац) од оца Зорана и мајке Гордане.Основну школу завршио је у Старој Пазови,где и живи.По благослову његовог преосвештенства епископа сремског г.Г Василија(Вадића) уписује православну богословију  Светог Петра Цетињског на Цетињу 2003.Изврстан је појац.Студент је богословског факултета у Београду.

 

ВЛАДО МОЈЕВИЋ

  

 Рођен 04.фебруара 1988.године у Сарајеву од оца Срете и мајке Наде.Има старију сестру Александру. Због ратних дејстава напушта са својим родитељима свој родни крај и сели се у Добој гдје и данас живи. Основну школу ,,Доситеј Обрадовић"завршава 2003.године у Добоју. По благослову свештеника Добојске парохије оца Ратка Врачевића,оца Радована Грујића и оца Растка Максимовића одлази на пријемни испит за Српску Православу богословију.Као клирик Зворничко-тузланске епархије и с благословом његовог преосвештенства епископа Зворничко-тузланског господина Василија(Качавенде) примљен је као ученик Српске Православне Богословије Светог Петра Цетињског у Цетињу 2003.године. Дипломирао је на богословском факултету Свети Василије Острошки у Фочи.Администратор је и уредник овога сајта.
            ДАРКО НИКОЛИЋ

 

   

 Рођен 10.августа 1988.године у Београду од оца Драгана и мајке Милице.Након основне школе у Врчину уписује се у богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу 2003.године.Његов рођени брат је такође уписао богословију у Фочи.2006.године.Клирик је Зворничко-тузланске епархије.Студент је богословског факултета у Београду.

             ЛУКА ОСТОЈИЋ

  

 

 Рођен 25. марта 1987. године у Брчком. Од оца Сава  и мајке Милене. Основну школу ,,Јеленка Воћкић"(Прва основна школа) уписује ратне 1994. године у Брчком, али због опасности од бомбардоваwа те школе пребацује се 1995. године у ,,Трећу основну школу" коју завршава 2002. године. По завршетку основне школе уписује средњу Економску школу такође у Брчком. После завшетка прве године по благослову његовог преосвештенства Василија (Качавенде), епископа зворничко-тузланског, 2003. године уписује Богословију Светог Петра Цетињског на  Цетињу. До поласка у Богословију бавио се рукометом у РК ,,Јединство-Локомотива" Брчко.Ожењен је и отац једног дјетета.Студент је на богословском факултету у Фочи.

 

 

         НИКОЛА ПЕРКОВИЋ

 


Р
ођен 03.10.1988.гоине о Јајцу од оца Данила и мајке Зоре. У Основну школу Мирослав Антић уписује се у Футогу(Нови Сад) и заврава три разреда а осталих пет завршава у О.Ш.Немања Влатковић у Шипову.По благослову епископа Бихаћко-петровачког Хризостома уписује Цетињску богословију 2003.Од истог има и благослов за рад икона.Даље студије  наставиља у Петровграду.Одличан иконописац. Рукоположен је у чин ђакона, и данас обавља функцију архијерејског ђакона и секретара епархије бихаћко петровачке.     


 

 

ЈОВИЦА ПРШИЋ

  

 Рођен 05.августа од оца Миленка и мајке Зорице.Живи у Јошаничкој Бањи.После основне школе уписао је богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу као клирик жичке епархије.Дипломирао на Православном Богословском факултету у Београду.

          

                ИВАН САВИЋ

   

  СРБИН из МРЧАЈЕВАЦА,рођен 12.августа 1988.г у Чачку.Отац Момчило и мајка Миљана имаше сина пре њега који је наводно умро након рођења,Момчило се прибоја да неће имати наследеника али родио се Он.Након успешно завршене основне школе бива примљен у Црногорско -приморску епархију и школује се на Цетињу.Детиwство је провео у Мрчајевцима међу мноштво пријатеља и другара.Одлазак на Цетиње  и одвајање од родитеља и другара му је тешко пало.Студент је на богословском факултету у Фочи.

 

СТЕВАН САВИЋЕВИЋ

  

Рођен је 22.јула 1988 године у Краљеву.Од оца Драгана и  мајке Леле.Завршо је основну школу Ђура Јакшић} у Матарушкој Бањи.По свом великом размишљању одлучио се да упише Православну Богословију.По благослову администратора жичког епископа Атанасија(Јевтића) примљен је као клирик жичке епархије у Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу 2003 године. Студент је Богословског факултета у Београду.  

 

       НЕМАЊА СТЕВАНОВИЋ

  

 ...Београд...Не воли да прича о себи а о својој прошлости каже да је била бурна и несташна.

 

 

 

 

      НИКОЛА СТАМАТОВИЋ

 

  Рођен 23.фебруара 1988.године у Крагујевцу од оца Горна и мајке Оливере.Након завршене основне школе у Крагујевцу бива примљен у богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу 2003.године.Припада зворничко-тузланској епархији.Матурира }е 2007.године као ученик XИИ генерације обновљене богословије Српске Православне Цркве Светог Петра Цетињског.По завршеној богословији прима анђелски чин добивши име Николај.  

              МИЛОШ ТУТУШ

  

 Рођен 14.фебруара 1988 године у Книну од оца Саве и мајке Борке.По завршеној основној школи благословом његовог високопреосвештенства Амфиохија бива примљен у богословију 2003 године коју завршава 2007.Данас је студент богословског факултета у Београду.

 

      ВАСИЛИЈЕ УСКОКОВИЋ

  

Рођен је 12.маја 1988.године у Бару,од оца Рајка и мајке Милеве.Основну школу ,,Мексико"завршио је у Бару.Има два брата.Клирик је митрополије Црногорско-приморске.Кроз ове четри године Богословије,особито га је занимало црквено пјеније..По завршеној богословији,с благословом његовог Високопреосвештенства господина Амфилохија,студирао је на православном теолошком факултету у Солуну гдје је и дипломирао.
АЛЕКСА ШЕШИЋ

  

 Рођен 1 марта 1988 године од оца Витомира и мајке Дубравке у Бања Луци,гдје и завршава основну школу.Благословом епископа бањалачког господина Јефрема уписује богословију на цетињу.Студент је богословског факултета у Фочи.